Voel jij de zon ook?

19th januari 2018 2 Door Daphne Viguurs

Heb jij vandaag de zon al gevoeld? Vanochtend scheen de zon al vanaf 8 uur! Ik had me afgelopen maandag op het ergste voorbereid. Geen zon in België, dat was toch zo? Ik zat op een tropisch eiland zonuren bij te tanken terwijl ‘jullie’ in België en Nederland afzagen. Dinsdagmiddag stapten we dus uit het vliegtuig en direct was daar de zon in Amsterdam. De volgende ochtend in Kortrijk scheen de zon weer en ook ’s middags fietsten onze meiden heerlijk buiten in de zon. Gisterenmiddag, terwijl in Nederland de storm voorbij raasde, was er bij ons ook weer die zon. En vandaag, al uren schijnt de zon fel in onze living, zalig, achter het glas werken op mijn pc.

Let ik nu extra op die zon, doordat ik net uit Curaçao kom? Of omdat ik misschien een Mindful oog heb voor de natuur in het algemeen? Beiden is het geval! Ik wil jou graag inspireren met de aanwezigheid van de zon. Dus zodra je de zon ziet, sta dan even stil, wandel naar het raam, naar buiten, draai even je raampje van de auto open en voel de zon. Ogen dicht, oren open, hoor je misschien ook iets erbij? Ik wel, vogels die fluiten, de wind die zachtjes waait en ja helaas, een van de snelwegen hier in de buurt. Maar ik ervaar vooral even rust als ik me richt tot de zon. Ik geniet van de warmte op mijn huid en denk vooral aan die vitaminen die ik nu bijtank. Ik voel me dankbaar voor de zon en merk dat ik er altijd vrolijk van wordt. Nog leuker wordt het als ik anderen bewust maak van de zon, want ja, de zon schijnt toch wel vaak als je goed kijkt!

En voor de dagen dat de zon dan niet schijnt, wat doe ik dan? Meestal visualiseer ik in een meditatie, stel jezelf voor dat de zon schijnt…. vaak voel je dan ook letterlijk de zon. Of ik stuur zonnestralen naar mensen die het nodig hebben, meer een energetische oefening, die toch ook weer een mindful effect heeft. Door een ander iets te geven en jezelf voor te stellen hoe hij of zij daarop zou reageren, creëer je bij jezelf vaak een zonnig gevoel.

Conclusie van deze blog: ‘laat de zon in je hart, lalalalalala, geniet van het leven…… ‘ een deuntje erbij wat je extra vrolijk of ambetant kan maken haha en probeer iedere dag iets zonnigs te zien!