Summa & Vrijheid

5th februari 2018 0 Door Daphne Viguurs

Vandaag overviel me weer het gevoel van vrijheid toen ik naar buiten keek. De stralende zon met de koude lucht, de deur die open staat en ik hoor de vogels fluiten. Terwijl ik mijn kampen en nieuw coachingstraject aan het voorbereiden ben ontstaat er weer iets nieuws:

Summa Vrijheid, een mooie naam voor een training voor volwassenen….. vertrekkende vanuit het gevoel van vrijheid creëren.

Vrijheid is wel een van de drijfveren die ik heb. Ongetwijfeld meegekregen van mijn ouders, ik die alles zelf wil kunnen doen, niet afhankelijk wil zijn van anderen. Je leven in eigen hand nemen, zelf verantwoordelijk zijn voor alles. En je vooral niet teveel laten beïnvloeden door reclame, hypes, mensen om je heen maar gewoon je eigen pad bewandelen.

Bij kinderen geef ik dit in de wekelijkse yogalessen mee. Ook tijdens de kampen die ik organiseer zijn kinderen eigenaar van hun tijd. Ik geef natuurlijk wel een vaste structuur: 2x per dag een yogasessie, een gezamenlijke doe-activiteit en daarnaast veel vrijheid en variatie zodat ieder kind kan genieten van zijn of haar vrije tijd! Ze kiezen zelf met wie ze spelen, inclusief met onze huisdieren. Het is huiselijk, sfeervol en kleinschalig, zodat ze mijn aandacht krijgen voor alle verhalen die ze hebben. Nu komt het zot-zotter-zotst kamp er aan, spannend wat dat weer gaat geven! Veel vrijheid van hun fantasie in ieder geval, ik heb een mooi boek van waar we uit vertrekken bij de yoga, en de creatieve kinderen doen de rest!

Die vrijheid die kinderen vaak nog ervaren, missen we soms als volwassenen. Ook ik blijf regelmatig het gevoel houden van mee te moeten razen in de Belgische sneltrein. Ik dacht dat ‘de sneltrein’ van Nederland erg rap ging, maar hier is snelheid misschien nog meer van toepassing. Het altijd maar goed presteren op school, hard werken, verbouwen van je huis, de hobby’s, als je kinderen hebt, je kinderen opvoeden en dan nog familie en vrienden bijhouden met veel gezelligheid.

En wat als we zouden stil staan, is dat dan zo erg (zie de eerste foto van het landschap, als ik dat zie parkeer ik de auto en maak ik een foto!)? Letterlijk even stoppen met wat je doet en even niets? Stilte ervaren, genieten van de zon op je gezicht, of de regen die valt en kijken hoe een druppel via het raam naar beneden glijdt. Luisteren, ademhalen, even niets doen. Of juist enkel en alleen voor jezelf iets doen, omdat je het jezelf gunt. Dat heet zelfzorg en is zo fijn, maar misschien wel heel erg moeilijk.

Dus ben ik weer aan het bedenken…. Summa vrijheid. Een combinatie van alles wat ik je kan bieden. En dat niet enkel zittend op de grond of aan een tafel. Nee, een training die je in beweging zet, letterlijk en figuurlijk. Een traject wat je soms samen doet en dan weer individueel. Samen omdat er misschien meer mensen bij je aansluiten in de groep en dan weer alleen omdat je een eigen richting op wilt en zelf aan de slag hiermee mag gaan!

Dus ik ga Summa vrijheid inplannen. Vrijheid die ik bijna dagelijks ga organiseren en ik nodig je uit om aan te sluiten. Dat mag bij mij in de groep aan huis maar het kan ook dat je online mee gaat doen. Een facebook of whatsapp groepje die je stimuleert om actie te ondernemen om voor vrijheid te gaan!

Haha, dus daar gaat mijn vrijheid, want nu moet ik nog even reclame maken, evenementen opstarten, bla bla bla…. Wie mij goed kent, weet dat ik dus nu weer even stop en met Lexy naar school ga wandelen en onze tweeling ga ophalen voor een geweldige wandeling langs de paarden en eenden. Wisten jullie dat die vrijheid zo speciaal is voor mij. Ouderschapsverlof is wat ik nu heb om dit met mijn meiden te mogen ondernemen, de paarden zien en aaien, hen oud brood of een wortel geven, de eenden broodkorstjes geven en veel met ze praten! Heerlijk genieten van de vrijheid…. En kun je nu niet wachten op wat Summa vrijheid gaat inhouden en wanneer het start?

Wat mij betreft morgenmiddag, woensdagochtend of aanstaande donderdagmiddag of net wanneer het jou past!

Wat we gaan doen is het volgende:

  1. Vrijheid voor je hart: we starten een individueel plan met de Creatiespiraal op. We onderzoeken samen je huidige situatie en gewenste situatie op diverse levensgebieden. We werken een aantal doelen uit en gaan aan de slag met emotionele blokkades. Dit traject duurt enkele weken, in individuele of groepssessies.
  2. Vrij bewegen: we spreken samen af wat jij wilt doen. Yoga, wandelen of lopen, fietsen of nog iets anders. Dagelijks zijn er momenten om aan te sluiten bij de yoga of om met mij een van de bovenstaande activiteiten op te pakken. Samen bewegen motiveert namelijk veel meer.
  3. Keuzevrijheid in gezonde voeding: welke voedingsadviezen kun jij gebruiken? We gaan elkaar inspireren, uitdagen en hebben een doel. Gezondere voeding. Geen dieet, maar enkel alternatieven bedenken indien je wat gezonder wilt worden. Wat voeding betreft ga ik een veganistische periode starten en heb Celine Muller die mijn inspiratiebron is. Zij komt in maart of april haar eerste inspiratieworkshop geven, de datum wordt binnenkort bekend gemaakt!
  4. Geestelijke vrijheid. Ruimte creëren, valse overtuigingen loslaten, om leren gaan met tegenslagen. Ofwel een berg werk, maar daar zijn echt wel goede tools voor ontwikkeld die ik graag met je wil delen.
  5. Zelf je tijd indelen! Daphne is mega flexibel, de tijd is er genoeg, dus we creëren de tijd die nodig is! Ik help je met plannen en verder laat ik de tijd over aan jou! Alle is mogelijk, dus er is vrijheid in tijd.

Wil je meer weten, je bent vrij om me een bericht te sturen of te bellen naar 0484-739007!

dav